17 noiembrie 2011

Faimosul nostru Tzatziki

Tzatziki este cel mai cerut preparat la Taverna Maria
Tzatziki este cel mai cunoscut preparat din bucătăria grecească și este în topul preferinețlor clienților Tavernei Maria. Pentru că foartă multă lume ne-a întrebat cum facem noi acest deliciu, vă dezvăluim cel mai important secret: iaurtul pe care îl folosim este grecesc! Doar așa puteți obține textura cremoasă pe care v-o doriți.

Ingrediente: 
- 200 ml iaurt (sau smântână)
- 1 castravete
- 3 căței de usturoi
- două linguri de suc de lămâie
- o lingură de ulei de măsline
- puțin mărar
- sare și piper după gust

Preparare:
- Castravetele se decojește, se rade sau se taie în cubulețe foarte mici, se sărează și apoi se lasă un pic să se scurgă apa din el;
- Usturoiul se presează și, împreună cu sucul de lămâie, mărarul și iaurtul, se amestecă bine cu castravetele;
- Se adaugă uleiul de măsline, piperul și se amestecă bine pentru omogenizare;
- Se poate decora cu o măslină (noi așa facem), cu castravete sau cu roșii.